Pizzeria Il Forno

Il FORNO, locul din centrul Clujului, unde iubitorii de pizza găsesc adevărata pizza napoletana!

Pornind de la un vis, o pasiune și o experiență napoletană în pregătirea aluatului de pizza,

Vlad Măcicășan a pornit Pizzeria Il Forno având la bază conceptul “la vera pizza napoletana”.

„Ca să aduc în Cluj gustul de neegalat al pizzei napoletane, am studiat în Napoli la școala lui Vincenzo, pizzaiolo-ul cu 30 de ani de experiență în acest domeniu. De la el am învățat secretele unui aluat perfect. Nu e ușor să obții din ingrediente simple: apă, făină, drojdie, sare, un aluat cu textură aerată, lejeră și care să fie, în final, ușor digerabil și extrem de gustos.” – Vlad Măcicășan

Marele secret care definește pizza de la Il Forno este dospirea aluatului. Pana la 12 ore durează întregul proces până ce pizza ajunge pe farfuria clientului. Pizza se coace în cuptorul Visciano, un cuptor special, un brand cu tradiție și recunoscut la nivel mondial în prepararea pizzei.

Ingredientele care se folosesc în pregătirea aluatului de pizza provin direct din Napoli: sos de roșii care are la bază roșiile din Vezuviu, mozzarella Casolare, cea mai renumită mozzarella, faină de diferite tipuri.


Pentru că oamenii au încredere în ceea ce văd, înainte de ceea ce gustă, Il Forno este un spațiu deschis care permite fiecărui client să ia parte, în mod direct, la întregul proces prin intermediul unui ecran și a unei camere ce surprinde tot ceea ce face pizzerul la masa de lucru.

Il Forno depășește granițele unui loc dedicat pizzei, este mai mult decât atât, oferind clujenilor și turiștilor posibilitatea achiziționării de produse aduse din Italia, sub conceptul de bottega. Vinurile, pastele, sosuri de roșii și alte produse italienești sunt gata de luat acasă.

Design-ul locului este modern, dar cosy și păstrează o parte din specificul clădirilor din zona centrală, acei pereți interiori pe care-i găsim in puburile din zonă și care fac legătura cu trecutul istoric și cultural al Clujului.

Bijuteria localului, cuptorul, este primul lucru care va fi remarcat de cei care vor trece pragul acestui loc. Este, într-adevăr, o bijuterie nu doar din perspectiva designului ci și prin ceea ce știe să facă acest cuptor!

Il Forno, nu e doar un loc de unde cumperi pizza. Este locul în care clienții sunt purtați într-o poveste napoletană, în care pasiunea se îmbină cu noutatea acestui concept și autenticitatea unui produs culinar atât de consumat peste tot în lume.

Îmi doresc ca Il Forno să devină locul cu cea mai apreciată pizza din Cluj, și nu numai, să fie un punct de reper pentru iubitorii de pizza și de gustul autentic italian.”- Vlad Măcicășan

Program

Luni – jOI
12.00 – 22.00

Viner – Sâmbătă

12.00 – 23.00

Duminică

12.00 – 22.00

06 - Contact
Contact

Addresă

Str. Memorandumului 2,

Cluj-Napoca, Cluj, Romania.

Phone

Email

[elfsight_instagram_feed id="1"]

Pick-up Il Forno

Delivery

Copyright © Il Forno 2022 – All rights reserved